A biztonságos tankolás

Biztonsága érdekében tankolás közben mindig tartsa be a biztonsági szabályokat!

edologo 14 Lassítson, amikor behajt a töltőállomásra! A kútoszlophoz való ütközés az egyik leggyakoribb baleset a töltőállomásokon.

edologo 14 Mielőtt tankolni kezdene, minden esetben állítsa le a motort, húzza be a kéziféket, tegye üresbe a sebváltót és kapcsoljon ki minden tűzveszélyes eszközt!

edologo 14 Tankolás közben ne dohányozzon, és ne használjon nyílt lángot!

edologo 14 Tankolás közben ne használjon mobiltelefont!

edologo 14 Tankolás közben az emberi test elektrosztatikusan feltöltődhet, ez tűz- és robbanásveszélyes, amely egy közelben lévő fém tárgy, pl. az autó ajtaja megérintésével elkerülhető.

edologo 14 Ha kannába tankol, kizárólag engedélyezett üzemanyagkannát használjon! Soha ne használjon üveget vagy üdítős flakont!

edologo 14 Ne tankoljon üzemanyagot az autó belső terében vagy csomagtartójában, a pickup rakterében vagy az utánfutó padlóján elhelyezett kannába!

edologo 14 A kannát töltés közben tegye a földre! Ezzel megelőzheti a benzingőz sztatikus energia miatti esetlegesen bekövetkező begyulladását.

edologo 14 A töltőpisztolyt úgy helyezze a kanna torkába, hogy azok érintkezzenek, és tartsa ugyanebben a helyzetben tankolás közben is!

edologo 14 A kannát legfeljebb 95%-ig töltse meg, hogy maradjon elegendő hely az üzemanyag tágulásának!

edologo 14 Feltöltés után a kannát jól zárja le!

edologo 14 A benzin kannában való szállításakor biztosítsa, hogy a kanna ne borulhasson fel! Védje a közvetlen napsütéstől, és ne hagyja a gépjármű csomagtartójában!

edologo 14 Óvja szemét és bőrét, hogy ne kerüljenek közvetlen kapcsolatba a benzinnel, mivel irritációt okozhat!

 

Pin It

EDO Kereső

Partnereink